1 | ||
2xy−x−xy2= − | ||
32 |
1 | 1 | |||
x2y2=(x− | )(xy2+ | ) | ||
32 | 96 |
⎧ | 2xy−x−xy2=−1/32 | |
⎩ | x2y2=(x−1/32)(xy2+1/96) |
1 | x | 1 | ||||
x−3xy2− | =0. Stąd xy2= | − | . | |||
32 | 3 | 96 |
2 | 1 | |||
y= | − | . | ||
3 | 48 |
1 | ||
x1= | , y1=0; | |
32 |
1 | 1 | |||
x2= | , y2= | . | ||
8 | 2 |
2 | 1 | |||
W siódmej linijce powinno być oczywiście y= | − | . | ||
3 | 48x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |