−1 | ||
2xy−x−xy2= | ||
32 |
1 | 1 | |||
x2y2=(x− | )(xy2+ | ) | ||
32 | 96 |
−1 | ||
x*( 2 y − 1 − y2) = | ||
32 |
−1 | ||
x = | ||
64 y − 32 − 32 y2 |
1 | 1 | |||
−x*(−2y+1+y2)=− | ⇔x*(y−1)2= | |||
32 | 32 |
x | xy2 | 1 | x | xy2 | 1 | |||||||
x2y2=x2y2+ | − | − | ⇔ | − | − | =0 /*32*96 | ||||||
96 | 32 | 32*96 | 96 | 32 | 32*96 |
1 | ||
x*(y−1)2= | ||
32 |
(y−1)2 | 1 | ||
= | ⇔ | ||
32*(1−3y2) | 32 |
1 | ||
y=0 lub y= | ||
2 |
1 | ||
1) y=0 to x= | ||
32 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
2) y= | to 2*x* | −x−x* | =− | |||||
2 | 2 | 4 | 32 |
1 | 1 | |||
− | x=− | |||
4 | 32 |
1 | ||
x= | ||
8 |
1 | 1 | 1 | ||||
( | , 0), ( | , | ) | |||
32 | 8 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |