matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Kasia:
π
π
π
π
sin
sin
−cos
cos
10
15
10
15
5 mar 17:28
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
drugi wzór od lewej α=π/10 ,β= π/15 ...= −cos(α+β)= −cos(π}{6} =...........
5 mar 17:55
Kasia:
Dziękuję 🤗
5 mar 18:22