K
Kasia: | | √5 | |
Oblicz cosx jesli cos(x+45°)= |
| |
| | 5 | |
1 mar 23:37
1 mar 23:38
Kasia: Uzylam tych wzorow ale jakies glupoty mi wychodzą
1 mar 23:43
Basia: pokaż jak liczyłaś
1 mar 23:49
aniabb: cosx = −√10/10 lub 3√10/10
2 mar 00:48
Kasia: | | √10 | |
Wyszlo mi |
| = cosx−sinx i nie wiem co dalej |
| | 5 | |
2 mar 09:19
Kasia: Probowalam tego do 1 uzyc ale nie wiem za bardzo jak
2 mar 09:20
Adamm:
sinx=cosx−√10/5
u=cosx
(u−√10/5)2+u2=1
masz równanie kwadratowe
2 mar 09:25
Kasia: Dalej mi zle wychodzi
2 mar 14:28
annabb: Napisz jak liczysz
2 mar 14:40
Kasia: Wychodzi mi rownanie kwadratowe, delta 1400 pierwiastek z delty 10√14
2 mar 14:42
2 mar 14:44
annabb: Δ=32/5
2 mar 14:46