matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Matitek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/122913.html
Wierzchołek musi być w −6 ok Ale czemu 2p =−6 czemu 2p
25 lut 02:07
Basia:
y = (x−p)
2
+
q
⇒ W(p,
q
) f(x) = (x−p)
2
+
2p
⇒ W(p;
2p
)
25 lut 02:14