pytanie do kombinatoryki
MatMal: znalazlem tu takie rozwiazanie :
https://matematykaszkolna.pl/forum/59357.html
chodzi o pkt b, nie rozumiem kompletnie, skoro polecenie mowi w pierwszym lub drugi rzucie
to jak mozna liczyc w pierwszym i drugim tez
20 lut 21:29
Basia: tabelka 0−1 dla alternatywy
p∨q jest falszem ⇔ p=0 ∧ q=0
w pozostalych wypadkach jest prawda
czyli 1∨1=1
20 lut 21:33
Basia:
"lub" w logice nie jest rownowazne z "albo"
20 lut 21:34
MatMal: szkoda ze logike mialem w pierwszej klasie liceum jako wstep

a kombinatoryke w 3 klasie na
koncu, ale dziekuje wielkie
20 lut 21:37