a+b | ||
zależności w trapezie? Mam na myśli kąty, czy nawet ten odcinek oznaczony jako | . | |
2 |
2x + 2b | 2x + b +b | a+b | ||||
2x+b = a −> x + b = | = | = | ||||
2 | 2 | 2 |
a+b | ||
kąty wynikają z długości w trójkącie prostokątnym ( | to nic innego jak połowa sumy | |
2 |
a+b | ||
Rozumiem, choć na zabieg zamiany b+x na | pewnie bym jeszcze przez jakiś czas nie | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |