Geometria
Tomek: Na trapezie równoramiennym opisany jest okrąg o promieniu 2 cm tak, że dłuższa podstawa jest
średnicą tego okręgu. Długość ramienia trapezu jest równa długości promienia okręgu. Oblicz
pole trapezu i długość jego przekątnej.
14 lut 15:16
Blee:

taki rysunek można narysować tylko z treści zadania ...
2 wynika już z tego że mamy tam
trójkąt równoboczny
Więc pole tego trapezu ile wynosic będzie
14 lut 15:20
Kropka: Wyszło mi, że pole = 3√3, a przekątna 2√3, a w odpowiedziach jest
13 kwi 18:01
Kropka: P = 27√34 cm2, a długość przekątnej = 3√3
13 kwi 18:02
Mila:
Wczoraj było, szukaj.
13 kwi 18:08
13 kwi 18:13