Zadania zamkniete
X: Zadanie : Wskaż zdanie prawdziwe
a ) Jezeli F jest rozniczkowalna w punkcie x ∊ (−R,R) to F'=∑anxn−1
b ) Jezeli F jest rozniczkowalna w punkcie x ∊ (−R,R) to F'=∑anxn
c ) Promien zbieznosci ∑anxn−1 jest rowny R
d ) Funkcja F nie moze byc rozniczkowalna w kazdym punkcie punkcie x ∊ (−R,R)
a ?
13 lut 19:13
X: up
13 lut 20:32
X: dobra zdanie a jest prawdziwe wiec a nie jest i d na pewno nie jest.
Co z C czy wtedy promien zbieznosci jest rowny R ?
13 lut 21:40
Blee:
wybacz ale nie rozumiem zapisu
F' = ∑ anx
n−1 <−−−− co to ma oznaczać
13 lut 21:43
X: Chodzi o to ,ze mamy funkcje F= ∑an(x−x0)n a F' to pochodna tej funckji
13 lut 21:50
Blee:
no to wypadałoby napisać na początku że tak wygląda F(x)
a suma to po czym jest
13 lut 21:56
Blee:
na pewno jest (x
−x0)
n 
Ale kuźwa używaj indeksów
13 lut 21:57
13 lut 22:14