wydaje mi się łatwe zadanie ale nie moge dojść do wyniku ;/
cynamonek: napisz rówanie płaszczyzny π, której odległość od π1 x+y−z +2 =0 jest dwa razy większa od
odległości od π2 −x −y +z =0
12 lut 17:51
12 lut 18:02
Adam0: pamięć mam jeszcze dobrą
12 lut 18:03
jc:
x+y−z=0
x+y−z+2=0
odpowiedzi:
x+y−z−2=0,
x+y−z+2/3=0
12 lut 18:04
cynamonek: tak adamie ale różne wyniki mi wychodziły i nie moglem dojść do tego i jak robiłem z innymi to
wychodziły nam podobne równania ale inne troszkę
12 lut 18:27
cynamonek: ah już tyle mam rozwiązań, że nie wiem które jest dobrze ;>
12 lut 18:28
jc:
12 lut 18:32