mała pomoc :) ?
cynamonek: napisz równanie płaszczyzny π której odległość od π1 : x+y−z+2= 0 jest dwa razy większa od π2:
−x−y+z=0
8 lut 15:13
Adam:
x+y−z+d=0
d=4/3 lub d=−2
8 lut 15:29
Adam: Poprawka
d=2/3 lub d=−2
8 lut 15:30
cynamonek: a prawa strona równania to jest położenie płaszczyzny ale w 2 razy dłuższej długości ?
8 lut 15:35
Adam: Prawa to odległość pi od pi2 przrmnożona przez 2
8 lut 15:38
cynamonek: a czy tu nie chodzi aby znaleźć odległość między π1 potem π2 a następnie ma być 2 razy większa
?
8 lut 15:48
Adamm: tak wytłumaczyłeś, że nic nie rozumiem
8 lut 15:53
cynamonek: hahah ; D a czy tu nie chodzi aby znaleźć odległość między π1 a π2 , następnie odnaleźć
odległość między π a π1 która jest dwa razy dłuższa od odległości π1π2
8 lut 15:56