matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
stereo:
W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym kąt płaski w ścianie przy wierzchołku ma miarę α i cosα= 3/5 Oblicz cosβ , gdzie β jest kątem między sąsiednimi ścianami ostrosłupa
10 lut 22:53
Eta:
cosα
cosβ=
1+cosα
3
cosβ= ..... =
8
10 lut 22:58
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/266564.html
10 lut 23:00