cześć, mam powtórki i nie pamiętam jak się oblicza logarytmy
x: oblicz logarytmy:
log
6 81+ log
6 24 − log
6 54
log
8 4
√2 − log
0,2 5
3√25
9 lut 19:00
Blee:
| | b*c | |
a) logab + logac − logad = loga |
| |
| | d | |
| | b | | b | |
b) logacab = |
| logaa = |
| |
| | c | | c | |
c) log
224 = log
2(3*8) = log
23 + log
28 = log
23 + 3
9 lut 19:02
x: przepraszam, ale nic z tego nie rozumiem
9 lut 19:06
Blee:
A byłeś/−aś na lekcjach ?
własności logarytmów znasz
9 lut 19:07
9 lut 19:07
x: te lekcja miałam w pierwszym semestrze pierwszej klasy technikum. teraz jestem w 2
9 lut 19:08
Krzysiek60: | | 81*24 | |
a) log6 |
| = log6 36=2 |
| | 54 | |
Uzylem kalkulatora do obliczenia ilorazu .
9 lut 19:18