y | y2 | |||
(x2−2x+ | )2−((y+4)x2+(−2y−5)x+ | +1)=0 | ||
2 | 4 |
y2 | ||
4( | +1)(y+4)−(−2y−5)2=0 | |
4 |
16 | ||
u3+v3−9+3(u+v)(uv− | )=0 | |
3 |
16 | ||
uv− | =0 | |
3 |
16 | ||
uv= | ||
3 |
4096 | ||
u3v3= | ||
27 |
4096 | ||
t2−9t+ | =0 | |
27 |
9 | 14197 | |||
(t− | )2+ | =0 | ||
2 | 108 |
9 | 42591 | |||
(t− | )2+ | =0 | ||
2 | 324 |
81 | 42591 | |||
(t− | )2+ | =0 | ||
18 | 324 |
81−√42591i | 81+√42591i | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
18 | 18 |
972−12√42591i | 972+12√42591i | |||
(t− | )(t− | )=0 | ||
216 | 216 |
1 | ||
u= | 3√972−12√42591 | |
6 |
1 | ||
v= | 3√972+12√42591 | |
6 |
4 |
|
| ||||||||||||||||||||||
u= | √3(cos( | )+isin( | )) | |||||||||||||||||||||
3 | 3 | 3 |
4 |
|
| ||||||||||||||||||||||
v= | √3(cos( | )−isin( | )) | |||||||||||||||||||||
3 | 3 | 3 |
8 |
| ||||||||||||
y= | √3cos( | ) | |||||||||||
3 | 3 |
y | y2 | |||
(x2−2x+ | )2−((y+4)x2+(−2y−5)x+ | +1)=0 | ||
2 | 4 |
y | (2y+5) | |||
(x2−2x+ | )2−(√y+4)2(x− | )2=0 | ||
2 | 2(y+4) |
y | (2y+5) | |||
(x2−2x+ | )2−(√y+4x− | )2=0 | ||
2 | 2√y+4 |
y | (2y+5) | |||
(x2−2x+ | −(√y+4x− | )) | ||
2 | 2√y+4 |
y | (2y+5) | |||
(x2−2x+ | +(√y+4x− | ))=0 | ||
2 | 2√y+4 |
1 | 2y+5 | 1 | 2y+5 | |||||
(x2−(2+√y+4)x+ | (y+ | ))(x2−(2−√y+4)x+ | (y− | ))=0 | ||||
2 | √y+4 | 2 | √y+4 |
8 |
| ||||||||||||
y= | √3cos( | ) | |||||||||||
3 | 3 |
1 | 2y+5 | 1 | 2y+5 | |||||
(x2−(2+√y+4)x+ | (y+ | ))(x2−(2−√y+4)x+ | (y− | ))=0 | ||||
2 | √y+4 | 2 | √y+4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |