kule
Ukośnik: Dane są dwie kule o promieniach 3 cm i 5cm oraz wspólnym środku. Oblicz pole przekroju
utworzonego przez przecięcie większej kuli płaszczyzną styczną do mniejszej kuli.
Byłby ktoś w stanie zrobić rysunek? Myślę, że z resztą sobie poradzę już.
24 sty 20:59
Mila:

|AS|=5
|PS|=3
|CS|=5
24 sty 21:05
Ukośnik: Ahh, kompletnie nie trafiłem ze swoim rysunkiem

Dzięki za pomoc, wyszło mi dobrze już
24 sty 21:10
Ukośnik: Jeszcze jedno zadanie dopiszę(wiem, że było robione już tutaj, ale rysunek przestał działać):
Środki dwóch sfer oddalone są od siebie o 20 cm, ich promienie są równe odpowiednio:
r1= 16 cm i r2= 12 cm. Oblicz długość okręgu będącego częścią wspólną obu sfer.
24 sty 21:32
24 sty 21:44
Ukośnik: Powtórzę: "wiem, że było robione już tutaj, ale rysunek przestał działać"
24 sty 21:51
Mila:
U mnie działa, więc dlatego dałam linka.
24 sty 22:39
Ukośnik: Rzeczywiście, na telefonie działa. Przepraszam w takim razie
24 sty 22:45
Mila:

|AB|=20
20
2=12
2+16
2
ΔABC− Δprostokątny.
24 sty 22:47