24 sty 19:56
Qulka: 1d. 1005,00 hPa = 100,50 kPa bo 10h=k
24 sty 20:01
Qulka: 1.c 10 kJ = 10 kW•s = 10 kW•h/3600s = 0,00 kWh (bo przybliżenie miało być do 2 miejsc)
24 sty 20:04
Qulka: 1.c 10 kJ = 10 kW•s = 10 kW•h/3600 = 0,00 kWh wyżej o jedno s za dużo
24 sty 20:05
24 sty 20:07
24 sty 20:12
Qulka: zadanie 7
| | użyte | | 1/4 | |
η= |
| = |
| =0,25 = 25,00% |
| | pobrane | | 1 | |
bo skoro oddaje 3/4 to 1/4 zużywa
24 sty 20:15
Qulka: zadanie 6 p=ρgh=1000kg/m3•10m/s2•500m = 5000000,00Pa = 5,00MPa
24 sty 20:18
Noobzmatmy: Dzięki a to drugie? Bo nie rozumiem
24 sty 21:31
Qulka: które drugie?
24 sty 21:37
Noobzmatmy: Bo ogólnie brak 2,3,4,5 zadania, pomoże ktoś?
24 sty 22:20
Qulka: a może na podstawie wzorków sam?
26 sty 00:36
noobzmatmy: nie ma szans, zero ogaru w tym

a na jutro potrzebne

poratujecie?
26 sty 04:08
Krzysiek60: Wiec dlaczego uwazasz ze masz dostac dobra ocene skoro z ero ogarniecia ?
26 sty 08:08
qulka: Masz już zrobione 57%
26 sty 15:02
noobzmatmy: Chce pomóc koledze a ja tego nawet nie potrzebuje, ocena też do mnie nie trafia.. czysta chęć
pomocy kumplowi który tego nie rozumie
26 sty 16:21
qulka: Zadanie 2
leci do zatrzymania się wiec vk=0
Δv/tw =g zatem tw=v/g=40/10=4,00s = ts bo brak oporów
v2=v=40,00m/s bo brak oporów
H=80,00m bo mgH=mv2/2
EA=mgH=2*10*80=1600,00J =EB
26 sty 16:58