dasda
noobzmatmy: Ile litrów zmieści się w wazonie w kształcie stożka, którego objętość wynosi 100ml
Ps: Wyniki (również cząstkowe) proszę zaokrąglać do 0,01

!
24 sty 19:47
Qulka: zmieści się 0,10 L
24 sty 19:48
noobzmatmy: A mógłbyś pokazać jak to zrobiłeś?
24 sty 19:51
Qulka:
bo 1000ml = 1,00L (duże L tylko żeby było widać że to Litr) (dwa zera bo chcesz taką
dokładność)
więc 100ml = 0,10L
24 sty 19:54
Qulka: 100ml = 0,10L = 0,10 dm3
24 sty 19:59
Krzysiek60: Qulko
Dlaczego przyjmujesz tylko wode ?
25 sty 10:18
Qulka: jaką wodę

100 ml dowolnego płynu to 0.1l
26 sty 00:35
Krzysiek60: Ale tam nie piszse z eto ma byc akuratnie woda lub plyn
26 sty 08:17
qulka: Dowolny gaz w stałych warunkach p i T rowniez spelnia tę zależność
26 sty 13:19
Blee: Przeciez litr to pozaukladowa jednostka miary gestosc substancji nie ma nic do rzeczy.
Tak samo jak moj łokieć jest jednostka miary
26 sty 13:35