a | 6 | 3 | ||||
k= | = | = | ||||
b | 4 | 2 |
3 | ||
to ( | +1)2*P2=25 ⇒ P2=4 i P1=k2*4=9 , P3=P4=k*4= 6 | |
2 |
4 | 2 | |||
ΔDCS∼ΔABS w skali k= | = | ⇔Punkt S dzieli przekątne w stosunku 2:3 | ||
6 | 3 |
P2 | 2 | 4 | |||
=( | )2⇔P2= | P | |||
P | 3 | 9 |
2 | ||
PΔBCS=PΔADS= | P | |
3 |
4 | 2 | ||
P+P+2* | P=25 | ||
9 | 3 |
4 | 6 | ||
P+P+2* | P=25 | ||
9 | 9 |
25 | |
P=25 | |
9 |
2 | ||
PΔBCS=PΔADS= | *9=6 | |
3 |
4 | ||
PΔDCS= | *9=4 | |
9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |