pomocy
Kazimierz Ojciec : Omów na przykładach obliczanie potęg o wykładnikach całkowitych.
13 sty 10:14
PW: Nie umiesz wymyślić przykładów, czy Ci się nie chce ruszyć głową, bo można spisać z ekranu?
13 sty 10:17
Kazimierz Ojciec : 45 lat temu chodziłem do szkoły , nie mam pewności gdzie szukać a nie chcę syna wprowadzać w
błąd tylko pomóc
13 sty 10:21
13 sty 10:38
emeryt 75: Przykłady: 2−1=1/21=1/2, 5−3=1/53=1/125, (−3)−4=1/(−3)4=1/81, (1/2)−1=
1/(1/2)1=1/1/2=2, (2,5)−2= 1/(2,5)2= 1/6,25=0,16
13 sty 11:07
Kazimierz Ojciec : dzięki
13 sty 11:11
emeryt 75: Wzory ogólne: an= a*a*a.... (n czynników,gdy n∊N i n≥2), a0=1, a1=a,
a−n= 1/ an, a≠0
13 sty 11:16
emeryt 75: Jeszcze kilka przykładów: 35=3*3*3*3*3=243, 80=1, 151=15, 4−3=1/43=1/64
13 sty 11:23