Rozwiąż nierówność x+√2x=1
WW: x+√2x=1
11 sty 20:34
PW: To jest równanie.
11 sty 20:36
WW: Rozwiąż równianie:
x+√2x=1
11 sty 20:43
Basia: wyłącz x przed nawias; podaj wynik
11 sty 20:44
WW: x(1+√2)=1
x=0 v 1+√2=0
11 sty 20:44
11 sty 20:45
WW: nie wiem co z pierwiastkiem zrobić
podzielić?
11 sty 20:45
Lech: Usun niewymiernosc w mianowniku .
11 sty 20:46
Eta:
Usuń niewymierność z mianownika ....
11 sty 20:46
WW: nie wiem
11 sty 20:49
11 sty 20:50
WW:
√2−1 − tak ?
11 sty 20:51
WW: po usunieciu niewymiernosci
11 sty 20:51
WW: x= √2−1
11 sty 20:52
5-latek:
11 sty 20:52
WW: to jest wynik zadania, czy coś jezczE?
11 sty 20:53
5-latek: Zjedz kolacje i kladz sie spac .
11 sty 20:54
WW: Ok. Dzieki za pomoc
11 sty 20:55