wielomian
gośka: Przy dzieleniu wielomianu W(x) przez dwumian (x−1) otrzymujemy rezstę R(x) =−2 , przy
dzieleniu przez dwumian (x+2) otrzymujemy resztę R(x) =−4. Oblicz resztę z dzielenia
x2+x−2 przez wielomian W.
29 gru 18:38
29 gru 18:41
gośka: 5latek możesz to rozwiązać? bo to inne zadanie
29 gru 19:43
goska:
31 gru 06:15
goska: Pomoże ktoś
31 gru 06:15
5-latek: To jest to samo zadanie
Dlaczego taki uklad to napisala
Basia
{a+b=−2
{−2a+b=−4
Z 1 wyzczam sobie np b
b= −2−a
Wstawiam do drugiego
−2a+(−2−a)=−4
−2a−2−a=−4
−3a= −4+2
−3a= −2
Wstawiam do 1 i liczbe b
b= −2−a
31 gru 10:58
goska: Nie to nie to samo
31 gru 13:29
gośka:
31 gru 14:09
5-latek: Kuzwa nie griluj prze Sywestrem
Jesli masz klopot czytaniem to co piszesz to go popraw sobie
31 gru 14:11
gośka: Przecież ty mi napisałes rozwiąznie do "nie tego " zadania. To ty poczytaj.
31 gru 14:18
gośka:
31 gru 15:00
goska: Nikt nie wie 😕
31 gru 17:47
gośka:
1 sty 13:55