Dziedzine mam i nie wiem co dalej
Kasia: Rozwiaz równanie √1+x + √1−x = √x+2
23 gru 16:19
Jerzy:
Obustronnie do kwadratu.
23 gru 16:20
Kasia: I jakieś głupoty mi wychodzą
23 gru 16:20
Jerzy:
Pokaż rachunki.
23 gru 16:23
Kasia: 1+x+1−x=x+2
23 gru 16:44
Jerzy:
Kasiu: (a + b)2 = a2 + 2*a*b + b2
23 gru 16:48
23 gru 19:22
5-latek: √1+x+
√1−x=
√x+2
skoro masz dziedzine
Podnoszse obustronnie do potegidrugiej
1+x+2
√(1+x)(1−x)+1−x= x+2
2+2
√1−x2= x+2
2
√1−x2= x
Podnoszse do potegi drugiej wcelu pozbycia sie pierwiastka
4(1−x
2}= x
2
4−4x
2=x
2
−5x
2=−4
5x
2=4
| | 4 | | 2 | | 2 | |
x2= |
| stad mamy x= |
| ∊D lub x= − |
| ∉D |
| | 5 | | √5 | | √5 | |
23 gru 19:31
5-latek: Dobry wieczor
Milu
23 gru 19:34
Mila:
Witam, widzę, że już odpoczywasz po przygotowaniach do świąt?
23 gru 20:24
5-latek: Tak
Milu 
Zrobili mi niespodzianke i przyjechali dzisiaj rano
jestem bardzo szczesliwy .
23 gru 20:29
Mila:
To wspaniale, tak czekałeś na tę wizytę. Wesołych świąt!
23 gru 20:36
5-latek: Rowniez Ci życze zdrowych i wesolych Swiat i Twoim najblizszym

Jutro napisze do
Krystek i
Qulki
23 gru 20:43
Mila:
Dziękuję
23 gru 21:02
Kasia: Dziękuję bardzo 🤗
23 gru 23:15