matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Emilka:
Rozwiąż równanie
√
1+x
+
√
1−x
=
√
x+2
20 gru 17:09
Maciek:
2
x=
√
5
20 gru 17:17
Mila:
D: x+1≥0 i 1−x≥0 i x+2≥0⇔ x∊<0,1>
√
1+x
+
√
1−x
=
√
x+2
/
2
1+x+2
√
(1−x
2
)
+1−x=x+2 2
√
1−x
2
=x /
2
4(1−x
2
)=x
2
i x∊<0,1> rozwiąż
20 gru 20:02