Przeksztalc romb ABCD
lugi: Moglby ktos pomoc, nie mam zielonego pojecia jak to rozwiazac

zadanie 1. Przeksztalc romb ABCD przez: Sx,Sy,S(00),J(−2)
zadanie 2. Oblicz pola i obwody przeksztalconych rombow
https://zapodaj.net/66d40b5c5687b.jpg.html
17 gru 00:50
lugi: nikt nie wie?:(
17 gru 14:01
17 gru 14:12
iteRacj@:
romb wyjściowy kolor granatowy
obraz rombu w symetrii osiowej SOX kolor różowy
obraz rombu w symetrii osiowej SOY kolor zielony
17 gru 14:16
Eta:
SOx, SOy , S0,0 −−− to przekształcenia izometryczne
zatem pola i obwody nie zmieniają się
P=P1=P2=P3 i L=L1=L2=L3
W jednokładności :
P4= k2*P
L4=|k|*L
17 gru 14:18
lugi: a moze rozwiazanie?
17 gru 14:44