matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
Sara:
a) x
2
+4>0 b) (x+2)
2
≤0 c) (x−9)(5−x)≤0 d) (x+1)
2
+5≥4x
2
−1 e) 5−2x≤0
x−4
x+6
1
f)
−
>
6
2
3
15 gru 14:21
Jerzy:
https://matematykaszkolna.pl/forum/364372.html
15 gru 14:22
Janek191:
a)[ x
2
≥ 0 dla x ∊ℛ ] ⇒ x
2
+ 4 > 0 x ∊ ℛ ===== b0 ( x + 2)
2
≤ 0 x = − 2 ===== c) (x − 9)*( 5 − x) ≤ 0 x
1
= 5 x
2
= 9 a = − 1 < 0, więc x ∊ ( −
∞
, 5 > ∪ < 9, +
∞
) Wykres do c)
16 gru 12:30
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick