dasad
Maks: Naszkicuj wykres funkcji
x≠2
arcctg x dla x <2
−arcctg x dla x>2
Dobrze robię?
1 gru 22:30
Mila:

Dlaczego arcctg(x) a nie arctg(x) ?
1 gru 22:41
Maks: Mila wybacz, ten przykład to był arcCtg, w pierwszej linijce błędnie wpisałem tg
1 gru 22:45
Mila:

funkcje cyklometryczne
arcctg(−x)=π−arcctg(x)
f(x)=
arcctg(x) dla x<2
lub
f(x)=
arcctg(−x)= π− arcctg(x) dla x>0 ( zielona y=−arcctg(x) przesunieta do góry o π)
1 gru 23:01
1 gru 23:41
Maks: Mila, dzięki, ale to nie byłem ja

Nick taki sam
2 gru 13:20
Mila:
2 gru 15:57