:)
Grzesiek^^: (3x−1)2+(x−1)(x+1)=9(x+2)2
30 lis 19:12
Grzesiek^^: Potrzebuje 5 minutek na zrobienie
30 lis 19:13
Eta:
Masz tu jeszcze inny wzór skróconego mnożenia widzisz jaki?
30 lis 19:13
Grzesiek^^: tak widze (x−1)(x+1)
30 lis 19:13
Eta:
wynik z tego .....
30 lis 19:13
Grzesiek^^: (x−1)(x+1)=x2−12
30 lis 19:15
Grzesiek^^: czyli x2−1
30 lis 19:15
Eta:
a ile to jest 12 pisz już od razu
Sprawdź czy dobrze przepisałeś to całe równanie , bo myślę,że coś pominąłeś
30 lis 19:16
Grzesiek^^: (3x−1)2=3x2−2*3x*1+12=9x−6x+1
(x−1)(x+1)=x2−1
( x+2)2=x2+2*x*2+22=x2+4x+4
9x−6x+1+x2−1 =x2+4x+4
9x−6x−4x=4
−x=4 /−
x=−4
30 lis 19:20
Eta:
źle
30 lis 19:27
Eta:
Sprawdź czy dobrze przepisałeś całe równanie?
A w której klasie jesteś? to ważne
30 lis 19:28
Grzesiek^^: brak 9...
30 lis 19:29
Eta:
Odpowiedz na pytania, które Ci zadałam
30 lis 19:31
Grzesiek^^: IV
30 lis 19:31
Grzesiek^^: Matura hehe
30 lis 19:32
30 lis 19:32
Eta:
30 lis 19:33
Grzesiek^^: haha
30 lis 19:33
Eta:
Grześ ty się nie śmiej

Sprawdź do jasnej....... czy dobrze przepisałeś równanie z podręcznika!
bo zaraz ........... żegnam
Słuchaj jak się do Ciebie mówi !
30 lis 19:38
Grzesiek^^: Nie z podrecznika tylko z kartki od nauczyciela ktory zapewne sam wymyslal przyklady wiec
mozliwe ze jest blad
(3x−1)2+(x−1)(x+1)=9(x+2)2
30 lis 19:40
Eta:
9x2−6x+1+x2−1=9(x2+4x+4)
9x2−6x+1+x2−1= 9x2+36x+36
x2−42x−36=0
równanie kwadratowe licz deltę ......
30 lis 19:44
30 lis 19:45
Eta:
Do matury zostało
153 dni 
Jak ostro weźmiesz się do nauki .. "świątek, piątek i niedziele" to coś z tego będzie
"baaaaaaaaaaaaardzo" trzeba się postarać by 30% nie uzyskać

Powodzenia
30 lis 19:49
Grzesiek^^: Dziękuje za pomoc

jakieś dziwne wyniki wychodzą no nic do zobaczenia
30 lis 19:57
Eta:
Hehe

a ja myślałam ,że pomagam gimbusowi !
30 lis 19:58
Grzesiek^^: Dzięki haha
30 lis 19:59
Grzesiek^^: Przynajmniej sie staram
30 lis 20:00