1 | ||
a) tg2 3 x = | ||
3 |
1 | √3 | √3 | ||||
tg 3x = − | = − | lub tg 3 x = | ||||
√3 | 3 | 3 |
π | π | |||
3 x = − | + k π lub 3 x = | + k π | ||
6 | 6 |
π | π | π | π | |||||
x = − | + | *k lub x = | + | k, k − dowolna liczba | ||||
18 | 3 | 18 | 3 |
− 3 − 5 | − 3 + 5 | |||
sin x = | = − 2 − odpada lub sin x = | = 0,5 | ||
4 | 4 |
π | 5 | |||
x = | + 2π k lub x = | π + 2π k, k − dowolna liczba całkowita | ||
6 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |