Trapez trygonometria
Yaca: Dany jest trapez równoramienny o kącie ostrym 30st. i podstawach o długości 16 i 12. Oblicz
obwód i pole tego trapezu.
Jest w stanie ktoś sprawdzić moje wyniki?
Obw= 8√3 + 28
P=28*(4√3)/3 / 2 = 112√3 / 3 *1/2 = 112√3 /6
20 lis 22:01
Janek191:
Źle.
20 lis 22:04
20 lis 22:07
Yaca: Eta:
No tak w obwodzie źle zapisałem sobie na kartce, już sam doszedłem gdzie błąd

.
A to pole mam w końcu dobrze?
Dzięki ogólnie za pomoc
20 lis 22:14
Eta:
Pole dobrze! tylko mogłeś jeszcze uprościć przez 2
20 lis 22:17
Yaca: No tak, nie zauważyłem tego, na siłę próbowałem przez 6 dzielić

Dzięki za pomoc!
20 lis 22:19
Eta:
20 lis 22:21
20 lis 22:22
Yaca: Jeszcze jedno nie daje mi spokoju:
Trójkąt dowolny: 4,5,7
P=√8(8−4)(8−5)(8−7)
P=√8(4)(3)(1)
P=√8*12
P=4√6
Dobrze?
20 lis 22:25
Yaca: odświeżam.
20 lis 22:32
Eta:
Dobrze
20 lis 22:33
Eta:
A taki ? 4,5,9
20 lis 22:34
Yaca: Dzięki wielkie, teraz mogę

na sprawdzian!
20 lis 22:34
Yaca: Już robię
20 lis 22:35
Eta:
Ok .. poczekam
20 lis 22:35
Janek191:

?
20 lis 22:35
Yaca: Eta: Nie istnieje
20 lis 22:36
Eta:
Cicho.........
Janek
20 lis 22:36
Yaca: a + b > c
9 > 9
sprzeczne
20 lis 22:37
Eta:
Yaca 
( zapamiętaj ,że zawsze lepiej sprawdzić na samum początku!
20 lis 22:37
Yaca: W sumie racja haha

Zapamiętam!
20 lis 22:38
Eta:
Powodzenia na sprawdzianie
20 lis 22:39
Yaca: Dziękujeee!
20 lis 22:42