Oblicz obwód kwadratu
kala: dane są punkty P=(3,2) i R=(−4,1). Oblicz obwód kwadratu, którego punkty P i R są:
a) kolejnymi wierzchołkami kwadratu,
b) wierzchołkami należącymi do przekatnej kwadratu
31 sty 14:22
kala: proszę o pomoc w rozwiązaniu, nie wiem jak to się oblicza
31 sty 17:47
Godzio:
najpierw zajżyj tu:
1623
dalej :
1624
i na końcu
854
31 sty 17:58
kala: proszę chociaż o częściowe rozwiązanie tego zadania
31 sty 20:33
kala:
31 sty 21:23
Godzio:
najpierw powiedz czy umiesz obliczyć długość |PR| ?
31 sty 21:34
Godzio:
P (3,2) => xP = 3 yP=2
R (−4,1) => xR = −4 yR = 1
|PR| = √ (xR − xP)2 + (yp − yr)2 = √(−4−3)2 + (1−2)2 = √(−7)2 + (−1)2 =
=√49+1 =√50 = 5√2
a) l = 4*|PR|
b) a√2 = |PR|
wylicz a a następie obwód
31 sty 21:40
kala: niestety bardzo dawno miałam coś do czynienia z matematyką i nic nie pamiętam

to jest
straszne

dziękuję za pomoc
31 sty 21:57
Kinia: Czy jest ktoś w stanie mi pomuc obliczyć kwadrat i trójkąt
17 wrz 16:24
asia: ej pomożecie zad oblicz obwód kwadratu którego pole wynosi 400 m kwadratowych (2) pliska
4 kwi 19:22
asia: i tez potrzebne obliczenia nie tylko wynik

4 kwi 19:24