1 | ||
W rombie cosinus kąta ostrego jest równy | , a suma długości przekątnych wynosi | |
4 |
√15 | ||
to pole rombu : P=4√15*k2 = | [j2] | |
2 |
√3 | ||
e2=a2+a2−2a2*(1/4) = (3/2)a2 ⇒e= | a | |
√2 |
√5 | ||
f2=a2+a2+2a2*(1/4)= (5/2)a2 ⇒f= | a | |
√2 |
√3+√5 | ||
e+f= √3+√5 = | a ⇒ a=√2 | |
√2 |
√15 | ||
P=a2*sinα , sinα=√1−cos2α= | ||
4 |
√15 | √15 | |||
P= 2* | = | [j2] | ||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |