1+12+14+...+12n | ||
lim | ||
1+1319+...+13n |
1 | 1 | 1 | ||||
1+ | + | +...+ | = | |||
2 | 4 | 2n |
1 |
| 1 | |||||||||||||
=∑k=0 n | = 1* | =2(1−( | )n) | ||||||||||||
2k |
| 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
1+ | + | +...+ | = | |||
3 | 9 | 3n |
1 |
| 3 | 1 | ||||||||||||||
=∑k=0 n | = 1* | = | (1−( | )n) | |||||||||||||
3k |
| 2 | 3 |
| 4 | |||||||||||||||
limn→∞ | = | |||||||||||||||
| 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |