matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
juli:
Oblicz: a) log
1
2
2 + log
1
2
8 + log
1
2
9 b) log
3
1
12
+log
3
14
15
+ log
3
10
21
c) log 0,12 − log 0,3 + log 25 d) log
0
,
1
2
0,3 − log
0
,
2
0,5 − log
0
,
2
15
6 lis 17:20
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
Wzor 6 i 7 od gory pokaze a) = log
12
(2*8*9)= log
12
144= 2 bo 12
2
= 144
6 lis 17:26