5 lis 23:02
bc: obl. granicę ciągu
5 lis 23:02
Mila:
Bardzo nieczytelne pismo.
Czy to taka granica?
5 lis 23:05
bc: tak
5 lis 23:06
bc: w takim zad też limn→∞(1+2n−3n) = 2n(1/2n +1 − (2/3)n) = lim 2n(1−0) = +oo
5 lis 23:07
5 lis 23:22
bc: co? ale oc to jest
5 lis 23:34
bc: ahhhhhhhhhaa, bo 7/5 to 1.coś i jak to do potęgi n to jest oo a nie 0 rozumiem
5 lis 23:36
Mila:
lim
n→∞(1+2
n−3
n)=
| | 1 | | 2 | |
=lim n→∞ [3n*( |
| +( |
| )n−1)]=−∞ |
| | 3n | | 3 | |
5 lis 23:41
5 lis 23:42
bc: ej, nie dlaczego ? a dlaczego nie tak jak u mnie
5 lis 23:43
bc: ,aha, odbra wiem,
ale 5/7 na pewno zmierza do 0 a nie do 1?
5 lis 23:45
bc: aha dobra, było przepełnienie, dziękuje, już wiem
5 lis 23:46
5 lis 23:47