...
ASIA: Do osoby BOGDAN
widze ze Ty sie najbardziej na tym znasz i masz mate w malym palcu czy moglabym Cie prosic o
ostania rzecz ? abys mi to Ty rozwiazał?
wyznacz dziedzinę i zbiór wartości funkcji f(x)=√x−3x2
30 sty 12:44
rogal: Asia − są jeszcze inni którzy mogą Ci pomóc , ale skoro tylko Bogdan to ok
30 sty 13:08
ASIA: to mozesz mi pomoc
30 sty 13:11
rogal: wystarczy rozwiązać nierówność x−3x2≥0
30 sty 13:14
ASIA: nie umiem własnie dla mnie mata to czarna magia
30 sty 13:16
rogal: a byłaś na
22 i
24
30 sty 13:17
rogal: nierównosci nie umiesz ?
30 sty 13:18
ASIA: nie mam zeszytu zeby na jakiejs podstawie to zrobic i jest mi ciezko
30 sty 13:22
rogal: to chwilkę potrwa bo wolno pisze na klawiaturze
30 sty 13:26
ASIA: okkk dziekuje juz z gory
30 sty 13:26
rogal: x(1−3x)≥0
czyli x
1−0
1−3x=0
3x=1 /:3
| | 1 | |
zaznacz 0 i |
| na osi , narysuj tzw wężyk ,zaczynając od lewej strony , musi przejść przez |
| | 3 | |
oba punktu zaznaczone na osi . nierównośc ma być ≥0 czyli bierzemy pod uwagę z wartościami
dodatnimi , odczytaj i zapisz tutaj sprawdze czy dobrze ci wyszło
30 sty 13:36
rogal: rysunków nie umiem na tym forum rysować
30 sty 13:37
30 sty 14:50