matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Paula:
Oblicz: a) log
3
5*log
5
2−log
3
6 b) log
7
50 wiedząc, że log
14
2=a i log
14
5=b
31 paź 16:17
wiesiu:
Czy log
14
2=a i log
14
5=b jest tylko do b?
31 paź 17:24
wiesiu:
log
14
2+2log
14
5=log
14
2*5
2
=a+2b
31 paź 17:27
wiesiu:
log5
log2
log6
*
−
=
log3
log5
log3
log3−log6
=
=
log3
1
log
3
=
=
log3
log3
=−
=−1
log3
31 paź 17:32
Mila:
a)
log
3
2
log
3
(5)*
−log
2
(2*3)=
log
3
5
=log
2
(2)−log
3
(2)−log
3
(3)=−1
31 paź 18:18
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/360426.html
31 paź 21:22
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick