matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij
Paula:
log
b
log
b
a
Udowodnij, że jeśli a>1 i b>1, to a
= log
b
a
log
b
a
31 paź 20:33
Eta:
Czy taki ma być zapis jak na rys. a do potęgi .... Jeżeli tak , to: Oznaczam log
b
a=x ⇒ b
x
=a
log
b
x
L=(b
x
)
=b
log
b
x
= x=log
b
a=P
x
c.n.w
31 paź 21:02
Eta:
A
Paula
nawrzucała zadań i ........... ma w d...........
31 paź 21:20
Paula:
Nie mam xD. Dziękuję za pomoc
31 paź 22:03