funkcja kwadratowa
aniasz0897: 2.funkcja y= 4x−bx+1 ma wierzchołek leżący nad osią OX. Znajdź b.
29 paź 20:26
29 paź 20:28
aniasz0897: Δ≤0 ?
29 paź 20:33
aniasz0897: bez równa
29 paź 20:34
5-latek: Tak
29 paź 20:34
aniasz0897: co teraz?
29 paź 20:40
5-latek: Nie wiem Ty tylko znasz wzor funkcji y =
29 paź 20:42
the foxi: b2−16<0
29 paź 20:43
5-latek: Myslisz ze sobie rady nie dam ?
29 paź 20:44
aniasz0897: ? to miało mi w czymś pomóc?
29 paź 20:44
aniasz0897: aaa dobra już wiem, dzięki the foxi
29 paź 20:45
5-latek: Akuratnie w tym przypadku moze nie bo sie moge domyslec ze y=4x2 i albo (−bx) albo +bx +1
Tutaj to takiego znaczenia nie ma ale gdyby liczyc wierzcholek to tak
29 paź 20:48