matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Tomasz:
1
1
3x+1
+
3x
=12
2
2
Rozpisałem sobie,że :
1
1
1
3x
+
+
3x
=12
2
2
2
1
(1
3x
+1+1
3x
)=12 /:0.5
2
1
3x
+1
3x
=23 Co dalej?
21 paź 18:10
karty do gry :
1
1
Nie jest prawdą, że (
)
x
=
* 1
x
2
2
21 paź 18:15
karty do gry :
1
1
1
Nie jest też prawdą, że (
)
3x + 1
= (
)
3x
+
2
2
2
21 paź 18:16
karty do gry :
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
21 paź 18:17