Naszkicuj wykres funkcji g(x)= |U{1}{2} * |x + 4| - 2|
Michał: | 1 | |
Naszkicuj wykres funkcji g(x)= | |
| * |x + 4| − 2| |
| 2 | |
a) na podstawie wykresu funkcji g rozwiąż równanie g(x)=1
b) podaj wzór funkcji g bez użycia znaku wartości bezwględnej
c) wykaż, że w przedziale (−8, −4) funkcja g jest rosnąca
| 1 | |
d) dla jakich wartości parametru m równanie | |
| * |x + 4| − 2| = −3m + 2 ma trzy |
| 2 | |
rozwiązania ujemne?
Eta:
y=|0,5|x+4|−2|
i
g(x)=1
Rozwiązanie równania g(x)=1 to: x∊{−10,−6, −2, 2}
===============