z miasta A do B
tomcio: tomcio: Proszę o sprawdzenie, czy dobrze ułożyłem układ równań
s1+s2=540
s1=(v−9)(t+1)
do zadania:
Dwa pociągi towarowe wyjechały z miast A i B oddalonych od siebie o 540 km. Pociąg jadący z
miasta A do miasta B wyjechał o godzinę wcześniej niż pociąg jadący z miasta B do miasta A i
jechal z prędkością o 9 km/h mniejszą. Pociągi te minęły się w połowie drogi.. Oblicz, z
jakimi prędkościami jechały te pociągi
28 sty 20:16
ORZEŁ: dobrze ja bym da tak
270 km= (v−9)(t+1)
270 km= V*t
rozwi to
28 sty 20:30
29 sty 18:29