Prosze o pomoc :(
Michał: Jak takie coś obliczyć

?
https://imgur.com/a/kpTly
Jeśli ktoś mógłby Mi wytłumaczyć to na 1−2 przykładach z każdego zadania ze zdjęcia, to byłbym
wdzięczny , gdyż kompletnie tego nie kminie
1 paź 11:29
Michał: Ktoś , coś

?
1 paź 11:38
Michał: Może jednak ktoś zerknie

?
1 paź 12:38
5-latek: Zaraz panie profesorze
Ogolnie (a)n)m= an*m
patrz gdzie takie przyklady i licz
(a+b)(a−b)= a2−b2
(a+b)2= a2+2ab+b2
wory do zadania 5.3 (aib ) do pozostalych tez
Teraz twoja kolej na rozwizanie (pisz
1 paź 12:44
1 paź 12:48
Michał: A zrobiłbyś chociaż ze 2 przykłady, żebym miał do czego porównywać? Dzięki z góry.
1 paź 12:56
5-latek: no to ten 1 d)
Ile to jest (t−
√3)(t+
√3) ? masz na to wzor
1 paź 13:00
5-latek: e)= (2
√2)
−2 bo
√2*(−
√2)=−2
| | 1 | | 12 | | 1 | |
= ( |
| )2= |
| = |
| |
| | 2√2 | | (2√22) | | 8 | |
1 paź 13:05
Mila:
(21/2−51/2)*(21/2+51/2)=(21/2)2−(51/2)2=2−5=−3
Lepiej zapisać tak:
(√2−√5)*(√2+√5)=(√2)2−(√5)2=2−5=−3
[(3−√5)1/2+(3+√5)1/2]2=
[(3−√5)1/2]2−2*(3−√5)1/2*(3+√5)1/2+[(3+√5)1/2]2=
3−√5−2*[9−5]1/2+3+√5=
=6−2*√4=6−4=2
1 paź 19:13
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Wydaje mi sie on chcial gotowca a nie zrozumiec
Nawet sie nie dopytywal jak to bylo zrobione
1 paź 19:34