matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOGARYTMY
beti19:
ile to jest? log
10000
10 =
27 wrz 07:27
slimaczek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
jestes bardzo leniwa, wiesz?
1
log
10000
10=k gdy 10000
k
=10 →k=
4
27 wrz 07:38
beti19:
bardzo Ci dziękuję
slimaczek
za poprawną odpowiedź, ja się chciałam tylko upewnić czy mam ten przykład dobrze
Logarytmy dopiero zaczęłam w niedziele miałam dwie lekcje z tego działu....
27 wrz 19:35