matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie dowodzemie
oleg:
Ломоно́сов: pod tym linkiem
https://matematykaszkolna.pl/forum/59614.html
zad 5 rozwiązał Godzio prosze o pomoc jak na samym końcu to zostało zredukowane ?
18 wrz 20:28
Janek191:
Do licznika wzór: cos
2
x − sin
2
x = cos 2 x Do mianownika wzory 1) coa
2
x + sin
2
x = 1 i 2 sin x*cos x = sin 2x
18 wrz 20:35
Janek191:
Zamiast x wpisujemy
x
2
, a zamiast 2 x wpisujemy x
18 wrz 20:36
Adamm:
https://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Lomonosov
18 wrz 20:52
Adamm:
a, jest i po polsku
https://pl.wikipedia.org/wiki/Michai%C5%82_%C5%81omonosow
18 wrz 20:59