granica
Anonim: oblicz z definicji pochodną funkcji f(X)=3x2−x−1 w punkcie x0 =−2 po zapisaniu wyszło mi lim
5/3−x gdzie jest błąd?
14 wrz 18:44
kochanus_niepospolitus:
pokaż swoje obliczenia to sprawdzimy
14 wrz 18:46
Anonim: f(x0)=f(−2)=13 będę wysyłała etapami, myślę ze tak łatwiej będzie znaleźć błąd, jeśli nie masz
nic przeciwko
14 wrz 18:51
Anonim: | 3x2−x−14 | | (x+2)(x−7/3) | |
| = |
| =5/6 (po podstawieniu) |
| x+2 | | x+2 | |
14 wrz 18:55
Adamm: a ta trójka to w eterze znikła?
14 wrz 18:56
14 wrz 18:56
Anonim: Dziękuję, faktycznie, to nie powinno mieć miejsca jednak nawet wtedy wynik wychodzi
nieprawidłowy
14 wrz 18:59
kochanus_niepospolitus:
napisz porządnie od początku do końca
14 wrz 19:03
Anonim: przepraszam, nie rozumiem, napisałam to dwa razy i za pierwszym razem wyszło mi 5/3−x a za
drugim 5/6 nadal mogę znaleźć błędu
14 wrz 19:06
14 wrz 19:08
Anonim: widzę! dziękuję już wiem nad czym muszę popracować
14 wrz 19:13