zadania dodatkowe
izabela: Zadanie.6. Jeśli α jest kątem ostrym i cos α=78 to sin α wynosi:
A) 18 B)u√15{8} C) u√15{7}
D) 7}p{1515
Zadanie.7. Jeśli kąt α jest ostry i tg a =u{7}{8] to wyrażenie sin α* os α jest równe
A 28 B) 25 C) 1 D)
Zadanie.8. Oblicz długość boku │BC│ trójkąta ABC jeśli bok │AB│= 5,│AC│= 7 oraz kąt CAB= 600 .
A) √35 B) √39 C) 8
D) 6
Zadanie.11. Pole trójkąta równobocznego, na którym opisano okrąg o promieniu 12 wynosi :
A) 9 B) 12 √3 C) 36√3
D) 108√3
9 cze 21:21
9 cze 21:27
izabela: DZIEKI SAM SOBIE PORADZE
9 cze 21:30
: i wyszło szydło z worka,ze izabela to chłop
![](emots/2/zeby.gif)
izuniom, anulom i innym blondynkom chłopcy tutaj szybko pomagaja
10 cze 07:00