zadania
ola: 4. Ciąg an jest niemotonicznym ciągiem geometrycznym, w którym 3 =2 i a5 =
4,5 . Wówczas:
A a1 = 32 B)a2 = 89 C ) a4 =3
D) a7= 10,125
Zadanie.5. Liczby2−√3,a,2=√3 , , tworzą w podanej kolejności rosnący ciąg geometryczny.
Zatem:
A) a=1,a=1 B) a=1 C) a=√3 D) a=7
Zadanie.6. Jeśli α jest kątem ostrym i cos α=78 to sin α wynosi:
A) 18 B)u√15{8} C) u√15{7}
D) 7}p{1515
Zadanie.7. Jeśli kąt α jest ostry i tg a =u{7}{8] to wyrażenie sin α* os α jest równe
A 28 B) 25 C) 1 D)
9 cze 21:21
9 cze 21:27