pOMOCY
mijagi : Przedstaw funkcję w postaci ogólnej:
y=−2(x+3)²−1
9 cze 00:10
9 cze 00:12
mijagi : y=−2(x2+9)−1
y=−2x2−18−1
9 cze 00:17
mijagi : czy to jest dobrze
9 cze 00:17
Adamm: nie
(a+b)2≠a2+b2
9 cze 00:20
mijagi : mam podstawić do wzoru
9 cze 00:54
mijagi : niewiem cholerka no
9 cze 00:54
Adamm: (a+b)(a+b)
wymnóż to
9 cze 00:56
mijagi : pomocy prosze
9 cze 01:02
mijagi : czekaj
9 cze 01:02
mijagi : a2+b2
9 cze 01:02
mijagi : tak
9 cze 01:02
mat: (a+b)2=a2+2ab+b2
9 cze 01:25
Mila:
y=−2*(x+3)²−1
y=−2*(x2+6x+9)−1
y=−2x2−12x−18−1
y=−2x2−12x−19
Powtórz wzory skróconego mnożenia.
9 cze 18:15