pOMOŻE KTOŚ
Asia: Wyznacz równanie prostej prostopadłej i równoległej do prostej:
y=2x+4
przechodzący przez punkt B=(−3;2)
5 cze 12:50
powrócony z otchłani:
Dla rownoleglych: a1 = a2 (wspolczynniki kierunkowe prostych)
Dla prostopadlych: a1*a2 = 1
Pozniej podstawiasz juz tylko wspolrzedne danego punktu aby wyznaczyc wspolczynnik b dla kazdej
z tych prostych
5 cze 12:58
Asia: Serio niewiem jak to zrobić ... przez szpital opuściłam multum zajęć i nie jestem na bierząco
z niczym
5 cze 13:01
5 cze 13:15
Jerzy:
| | 1 | |
proste prostopadłe do danej maja równanie: y = − |
| x + k |
| | 2 | |
podstaw współrzędne danego punktu i oblicz: k
5 cze 13:21