Równania różniczkowe
Michał: Równania różniczkowe o zmiennych rozdzielonych
y'=e
3x+2y
| | dy | |
Proszę o pomoc...wiem, że y'= |
| ale co można zrobić z tym e?  |
| | dx | |
31 maj 17:36
Jerzy:
e
3x + 2y = e
3x*e
2y
31 maj 17:38
31 maj 17:39
31 maj 17:40
Michał: Hmm właśnie tam zaglądałem...a jak już doszedłem do tych całek to jak te całki policzyć bo
gubie się
31 maj 17:55
Michał: ∫e
−2y dy = ∫e
3x dx
i co dalej
31 maj 17:56
31 maj 17:57
Adamm: +c
31 maj 18:00
Michał: Czyli dobrze rozpisałem...a dalej

31 maj 18:02
Michał: ?
31 maj 18:13
Michał: pomoże ktoś dalej?
31 maj 18:31
Michał:
31 maj 18:45
Michał: Halo
31 maj 18:54
Michał: ?
31 maj 18:58
Michał:
31 maj 21:36
Jerzy:
| | 1 | | 2 | |
y = − |
| ln|− |
| e3x + C| |
| | 2 | | 3 | |
1 cze 09:33